Autoilua jo vuodesta 1981!

Yritys – Urpolan Liikenne Ky

Urpolan Liikenne Ky on Teuvan Perälässä toimiva täyden palvelun kuljetusyritys. Toimialaamme kuuluu tällä hetkellä linja- ja tilausliikenne.

Linjaliikennettä harjoitamme vanhan Vaasan läänin alueella. Tilausliikennettä sen sijaan teemme koko Suomen alueella, Pohjoismaihin, Keski-Eurooppaan sekä Balttian maihin.

Taksiliikenteellä alkuun

Vuonna 1981 Matti ja Ritva aloittivat taksiliikenteen yhdellä autolla. Matti kävi 1996 liikenneyrittäjäkurssin Hämeenlinnassa ja sen seurauksena vuoden 1997 alusta aloitettiin tilausliikenne yhdellä linja-autolla. Seuraavan vuoden alussa ostettiin toinen linja-auto ja mukaan tuli nuorempi poika Juha, jolloin myös yrityksestä tuli Ky.

Samana vuonna marraskuun viimeisenä päivänä Juha menehtyi liikenneonnettomuudessa 22-vuotiaana.

Autoilua kuitenkin jatkettiin, nyt mukaan tuli vanhempi poika Jari ja ostettiin vaurioituneen tilalle toinen auto.

Liikennöinti alkaa

Vuonna 2001 Jari kävi Seinäjoella tavaraliikenteen yrittäjäkurssin, alkuvuodesta 2002 hankittiin rekkaveturi ja aloitettiin sillä liikennöinti.

10.12.2009 yrityksemme perustaja Matti menehtyi vaikeaan sairauteen. Sairaudestaan huolimatta hän oli aivan loppuun saakka mukana toiminnassa, päätöksissä, antoi ohjeita ja neuvoi ongelmissa. 10.6.2011 päättyi 30 vuotta kestänyt taksiautoilu.

Tavaraliikenteen jäätyä alkuvuodesta 2012 tauolle odottamaan aikoja parempia, koostuu kalusto nyt erikokoisista linja-autoista.

Yrityksellämme on oman perheen lisäksi 30 vakituista ja 3 osa-aikaista ammattitaitoista kuljettajaa.

2016 kesäkuussa tuli 35 vuotta autoilun alkamisesta yhdellä taksi autolla.

Toimintaa jo neljännessä polvessa

Urpolan Liikenne Ky jatkaa Matin oppien mukaan. Jarin vastuulla on nyt kaikki liikennöinti. Hän on neljännen polven kuljetusyrittäjä. Sillä äidin isä ja paappa tekivät elämäntyönsä autoilijoina.

Meillä on myös kasvamassa viides sukupolvi, aika näyttää sitten tuleeko heistä seuraava lenkki ketjuun rautaisia alan ammattilaisia.